Nyári meglepetés: JS Grill party minden pénteken és szombaton
Július elején kezdődött és egészen szeptember 3-ig tart a J.S. Grillparty, amelynek keretében friss grillezett húsokkal vendégeljük meg gépjárművezető kollégáinkat telephelyünkön, Enesén. Kovács Gábort, a J.S. Logistics Kft. gépjárműpark vezetőjét kérdeztük a népszerű kezdeményezés részleteiről.
Hogyan merült fel az ötlet, hogy grill ebéddel /vacsorával várjátok az érkező sofőröket?
Az én ötletem volt, hogy nyáron vendégeljük meg a hazatérő munkatársakat, legyen többfajta hús, helyi kenyér, egy hangulatos pihenő, ami „megágyazhat” egy jó kis beszélgetésnek.
Hogy fogadták ezt a kollégák?
Egyszóval? Imádták! Még az is előfordult, hogy korábban nálunk dolgozó kolléga is szeretett volna benézni egy kis friss hús reményében. Láttam, hogy a Facebook oldalunkon megjelent bejegyzésben is sokan pozitívan reagáltak a grillpartyval kapcsolatban.
Hány kilogramm húst szereztetek be ezidáig?
A nyáron összességében közel 70 kilogrammnál járunk és még nincs vége, így 80-90 kg is lesz majd a végén az összegzés.
Honnan szereztétek be az alapanyagokat?
Minden termék, amit megvásároltunk helyi termelőtől származik. Van Rábapatonán egy vajdasági magyar család, tőlük származik a tarja, a kolbász és a csirkecomb filé. Pácolva kértük, hogy nekünk csak ki kelljen sütni. A hús mellé savanyúságot a rábaszentmihályi szövetkezettől vásároltunk. Az apró településen a polgármester kezdeményezésére nyitott meg az üzem, ahol a füstölt árutól a savanyúságig minőségi terméket állítanak elő a helyiek. A kenyeret Rábapatonáról hoztuk, nagyon szeretjük a helyi, divatosan akár kézművesnek is mondható termékeket.
Mi volt az abszolút kedvenc a kollégák körében?
Egyértelműen a grillezett tarja volt a favorit. Igazán ízletessé teszi a húst a paprikás alapú, enyhén pikáns, de nem túl csípős pác. Támogatva a „Ne csak a kilométer fogyjon!” életváltó kampányunkban (amelyről bővebben ide kattinva lehet olvasni) részt vevő kollégákat, a könnyebb fogásnak számító csirkecomb filét is grilleztünk minden hétvégén.
Mi lesz a folytatás? Lesz „vendégváró falatozás” ősszel-télen is?
Nekem vannak ötleteim, de meglátjuk, mit tudunk megvalósítani.